0

Kartoffelgratin med svampe og timian

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens svampene, del dem i mundrette stykker og hak hvidløgene fint. Smelt smørret og sauter svampe, hvidløg og timian til de er møre og væden er fordampet krydr med salt og peber undervejs. Skrub kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Mos gorgonzola og fløde sammen med en gaffel og krydr med salt og peber. Smør et lille fad med høje kanter og fordel en tredjedel af kartoflerne i bunden. Fordel halvdelen af svampene over og gentag én gang til. Top med et pænt anrettet lag kartofler og fordel flødeblandingen over.

Drys med parmesan og sæt fadet i ovnen ved 200°C i 35-45 min. til kartoflerne er møre og overfladen gylden.

Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.