0
Kulmule på knuste kartofler med fennikel, tomat og dildmarinade

Kulmule på knuste kartofler med fennikel, tomat og dildmarinade

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerkulmulefilet uden skind
1 min.
Kartofler og fisk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt en stor gryde vand over at koge, som hvis du skulle koge pasta. Husk et godt skud salt.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en anden gryde, og tilsæt vand, så det lige dækker. Kog kartoflerne helt møre.

Skær fisken i kuvertstykker, krydr dem med lidt salt, og bag dem i et ildfast fad i 12-15 min.

Fennikeldildfrøcherry- eller blommetomaterbladselleribabyspinat
5 min.
Fennikel

Skær fennikelen i grove stykker, og blancher dem kort i det kogende vand i 2-3 min. Tag dem op af gryden, og hæld dem over i en skål.

Hæld vandet ud af gryden, og kom ca. 1 spsk. lys eddike og 1 strøget spsk. honning pr. kuvert i sammen med dildfrøene. Sæt gryden over ved lav varme, og lad eddike og honning smelte sammen. Pisk ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert ned i blandingen. Kom fennikelstykkerne tilbage i gryden, og vend dem grundigt rundt i marinaden.

Skær tomater i halve og bladselleri i tynde skiver. Snit spinatbladene igennem et par gange med en kniv. Vend spinat, tomater og bladselleri sammen i en lille skål.

20 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem med et piskeris og et godt skud olivenolie eller en klat smør. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret en god klat mos på en tallerken med fisk ovenpå, marineret fennikel og tomatsalat ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?