I Sverige er det helt normalt, at man spiser en syrlig kålsalat til sin pizza! Det får du også i dag.
Om du spiser den til, før eller efter, er selvfølgelig op til dig!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag dejen ud af køleskabet 1/2 time inden brug.
Tænd ovnen på 230 grader, gerne varmluft, med bageplader i ovnen.
Rul pizzadejen ud, evt. på et meldrysset bord, læg dem på bagepapir, og smør dem med creme fraiche.
Skyl, skræl og skær kartoflerne i tynde skiver, og top med kartofler og bacon på pizzaerne. Krydr dem med en smule salt, og dryp med olivenolie.
Læg dem over på de varme bageplader, og bag 1-2 stk. ad gangen i ca. 12-15 min. i den varme ovn.
Snit forårsløg fint.
Snit kålen fint, og skær peberfrugten i smalle, små strimler.
Rør en dressing af 4 spsk. lys eddike, 1 spsk. sukker og 3 spsk. olivenolie pr. spidskål. Smag dressingen til med fintrevet hvidløg og oregano.
Vend kål og peberfrugt med dressingen, og lad den trække indtil servering.
Top de varme pizzaer med snittet forårsløg, og servér straks med kålsalat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften