0
Kartoffelpizza med parmesan & bacon og sprød salat

Kartoffelpizza med parmesan & bacon og sprød salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Tag endelig børnene med i køkkenet, så ofte de orker.

Det er især populært, når der skal laves pizza, synes jeg! 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

0 min.
0 min.
creme fraiche 18%hvidløgbagekartoflerpizzadej - på surdej (Øko)bacon i ternparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Toppings

1. Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

2. Tænd ovnen på 230 grader varmluft, eller så varmt som muligt, og sæt gerne plader i ovnen, så de kan varme op. 

3. Rør creme fraiche med fintrevet hvidløg, og krydr med salt og peber. 

4. Skær kartoflerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og læg dem i koldt vand, så de ikke bliver mørke. Afdryp og tør dem grundigt inden brug. 

5 min.
Pizza

5. Rul eller træk dejene ud på et meldrysset bord, og læg dem på bagepapir. 

6. Smør pizzadejene med creme fraiche, top med helt tørre kartofler og bacontern, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. 

7. Glid bagepapir og pizza over på de varme bageplader, og bag pizzaerne i den varme ovn i 8-15 min. Du kan sagtens bage 2 ad gangen. 

8. Top pizzaerne med lidt revet parmesan, mens de stadig er helt varme. 

hjertesalatagurk
19 min.
Salat og anretning

9. Pluk salaten, og skær agurken i skiver. Anret begge dele på et fad, og dryp med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber. 

10. Servér de varme pizzaer med sprød salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.