0
Kartoffelpizza med parmesan og bacon og sprød salat

Kartoffelpizza med parmesan og bacon og sprød salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Tag endelig børnene med i køkkenet så ofte de orker. Det er især populært når der skal laves pizza synes jeg! 

creme fraiche 18%hvidløgbagekartofler
1 min.
Toppings

1. Tænd ovnen på 230 grader, eller så varmt som muligt. Sæt gerne plader i ovnen så de kan varme op. 

2. Rør cremefraiche med fint revet hvidløg og krydr med salt og peber. 

3. Skær kartoflerne i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern. Hold dem lyse i koldt vand og afdryp og tør dem grundigt inden brug. 

 

 

pizzadej - på surdej (Øko)bacon i ternparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.

4. Rul eller træk dejene ud på et meldrysset bord. Læg dem på bagepapir. 

5. Smør dejene med cremefraiche, top med helt tørre kartfoler og bacon og dryp med olivenolie. Krydr gerne med salt og peber. 

6. Glid bagepapir og pizza over på varme bageplader og bag pizzaerne i den varme ovn i 8-15 minutter. Du kan bage 2 ad gangen. 

7. Top pizzaerne med lidt revet parmesan imens de er helt varme. 

hjertesalatagurk
19 min.
Salat og anretning

9. Pluk imens salaten og skær agurkerne i skiver. Anret begge dele på et fad og drop med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber. 

10. servér varme pizzaer med sprød salat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.