Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom bacontern i en stor gryde, og steg det sprødt ved jævnlig omrøring. Overfør baconen til en tallerken, og lad stegefedtet blive i gryden.
Hak porren groft, og overfør den til gryden med stegefedtet fra baconen.
Lad porren stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil den bliver gylden og blød.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Kom kartoflerne i gryden til porren, tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.
Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.
Pluk timianbladene fra stilkene ned i en skål.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Blend suppen, og tilsæt fløde, indtil det får den rette cremede konsistens. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Fordel suppen i skåle, og anret bacontern og timianblade henover.
Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften