0
Kartoffelporre suppe med bacon, timian og surdejsbrød

Kartoffelporre suppe med bacon, timian og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bacon i tern
1 min.
Steg bacon

Kom bacontern i en stor gryde, og steg det sprødt ved jævnlig omrøring. Overfør baconen til en tallerken, og lad stegefedtet blive i gryden.

porre
5 min.
Steg porre

Hak porren groft, og overfør den til gryden med stegefedtet fra baconen.

Lad porren stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil den bliver gylden og blød.

kartoflergrøntsagsbouillon
10 min.
Tilsæt kartofler

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. 

Kom kartoflerne i gryden til porren, tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.

Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.

timian
15 min.
Pluk timian

Pluk timianbladene fra stilkene ned i en skål.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

fløde 38% (piskefløde)muskatnød
25 min.
Blend suppen

Blend suppen, og tilsæt fløde, indtil det får den rette cremede konsistens. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret bacontern og timianblade henover.

Servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
764 kcal
Fedt:
40,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,5 g
Kulhydrat:
73,8 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
21,2 g