
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær chorizoen i små stykker og overfør til en stor gryde med 1 tsk. olie pr. person. Steg ved middelhøj varme, indtil chorizoen bliver sprød. Sluk for varmen, overfør chorizoen til en tallerken, men lad stegefedtet være i gryden.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker sammen med porren. Overfør grøntsagerne og bouillonen til gryden og dæk med vand. Lad det simre, indtil kartoflerne er helt møre.
Pluk timianbladene fra kvistene og overfør til en lille skål med revet citronskal.
Kom creme frisken i en skål og krydr med salt og peber.
Del dejkuglerne i lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord.
Tag en stor pande, og varm den op til højeste varme. Steg fladbrødene et eller to ad gangen, ca. 2-3 min. på hver side. De må gerne tage godt med farve. Opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle og top med creme frisk, chorizo og timian.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften