0

Kartoffelporre suppe med chorizo, timian og brød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Chorizo picante
1 min.
Steg chorizoen

Skær chorizoen i små stykker og overfør til en stor gryde med 1 tsk. olie pr. person. Steg ved middelhøj varme, indtil chorizoen bliver sprød. Sluk for varmen, overfør chorizoen til en tallerken, men lad stegefedtet være i gryden.

porrebagekartoflergrøntsagsbouillon
5 min.
Hak grøntsagerne

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker sammen med porren. Overfør grøntsagerne og bouillonen til gryden og dæk med vand. Lad det simre, indtil kartoflerne er helt møre.

timiankvistcitron
15 min.
Pluk timianen

Pluk timianbladene fra kvistene og overfør til en lille skål med revet citronskal.

Kom creme frisken i en skål og krydr med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

25 min.
Rør suppen

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med creme frisk, chorizo og timian.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.