Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær chorizoen i små stykker og overfør til en stor gryde med 1 tsk. olie pr. person. Steg ved middelhøj varme, indtil chorizoen bliver sprød. Sluk for varmen, overfør chorizoen til en tallerken, men lad stegefedtet være i gryden.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker sammen med porren. Overfør grøntsagerne og bouillonen til gryden og dæk med vand. Lad det simre, indtil kartoflerne er helt møre.
Pluk timianbladene fra kvistene og overfør til en lille skål med revet citronskal.
Kom creme frisken i en skål og krydr med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle og top med creme frisk, chorizo og timian.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Kommentarer og forslag til opskriften