
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær chorizoen i små stykker, overfør dem til en stor gryde med 1 tsk. olie pr. pers., og steg ved middelhøj varme, til chorizoen bliver sprød.
Sluk for varmen, og overfør chorizoen til en tallerken, men lad stegefedtet være i gryden.
Skræl kartoflerne, og skær dem og porren i grove stykker.
Overfør grøntsagerne og bouillonen til gryden, og dæk med vand. Lad det simre, til kartoflerne er helt møre.
Pluk timianbladene fra kvistene, og overfør dem til en lille skål med revet citronskal.
Kom creme frisk i en skål, og krydr med salt og peber.
Del dejkuglerne i lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord.
Varm en stor pande op til højeste varme, og steg fladbrødene et eller to ad gangen i ca. 2-3 min. på hver side. De må gerne tage godt med farve. Opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle og top med creme frisk, chorizo og timian.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften