0
Kartoffelporre suppe med ingefær, chili, rejer og sprøde mandler

Kartoffelporre suppe med ingefær, chili, rejer og sprøde mandler

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porreingefærgrøn chilihvidløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Hak porre, ingefær, hvidløg og chili (pas på med mængden - den er stærk) groft. Gem evt. lidt af hver grøntsag, hak dem fint, og brug dem til topping på suppen. Overfør resten til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme, og lad grøntsagerne stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og bløde.

bagekartoflergrøntsagsbouillon
10 min.
Tilsæt kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

Kom dem i gryden til grøntsagerne. Tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.

Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.

Blend suppen, og smag til med salt og peber.

mandler
20 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun brødet

Lun bollerne på en brødrister eller i ovnen.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med rejer, mandler og de finthakkede grøntsager. Servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
13,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,5 g
Kulhydrat:
76,6 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
28,5 g