0
Kartoffelporre suppe med ingefær, chili, rejer og sprøde mandler

Kartoffelporre suppe med ingefær, chili, rejer og sprøde mandler

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porreingefærgrøn chilihvidløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Hak porre, ingefær, hvidløg og chili (pas på med mængden - den er stærk) groft. Gem evt. lidt af hver grøntsag, hak dem fint, og brug dem til topping på suppen. Overfør resten til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme, og lad grøntsagerne stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og bløde.

bagekartoflerbouillon (grøntsags)
10 min.
Tilsæt kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

Kom dem i gryden til grøntsagerne. Tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.

Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.

Blend suppen, og smag til med salt og peber.

mandler
20 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun brødet

Lun bollerne på en brødrister eller i ovnen.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med rejer, mandler og de finthakkede grøntsager. Servér brødet til.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
13,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,5 g
Kulhydrat:
76,6 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
28,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?