0

Kartoffelporre suppe med røget mørbrad og sprøde mandler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Forbered porren

Hak porren groft og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme, og lad grøntsagerne stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og bløde.

bagekartoflerBouillonhvidløg
5 min.
Tilsæt kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil hvidløget.

Kom kartoflerne og hvidløget i gryden til porren. Tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.

Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.

mandler
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Ølandshvedeboller
20 min.
Lun bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

Skær mørbraden i tern og steg dem på panden i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve.

fløde 9%
25 min.
Blend suppen

Blend suppen og tilsæt fløden, indtil det får den rette cremede konsistens. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret mandlerne og mørbraden henover.

Servér brødet til.

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?