0
Kartoffelporresuppe med pocheret lyssej, pinjekerner og brød

Kartoffelporresuppe med pocheret lyssej, pinjekerner og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Steg porren

Hak porren groft og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme, og lad porren stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og bløde.

bagekartoflerhvidløggrøntsagsbouillon
5 min.
Forbered kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil hvidløget.

Kom kartoflerne og hvidløget i gryden til porren. Tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det dækker al fyldet.

Lad suppen simre i ca. 15 min., indtil kartoflerne er helt møre.

pinjekerner
15 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornpersille
20 min.
Lun bollerne og hak persillen

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

Hak persillen groft.

25 min.
Pocher fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage. Overfør fisken til et fad og anret ramsløget henover.

muskatnødfløde 9%
30 min.
Servering

Blend suppen og tilsæt fløden, indtil det får den rette cremede konsistens. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Fordel suppen i skåle og anret fisken, pinjekernerne og persillen henover. Servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?