Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med 2 dl vand og bouillonen pr. person op at simre.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker sammen med porren og hvidløget og overfør til gryden. Lad grøntsagerne koge møre i ca. 20 min.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Hak persillen groft.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage. Overfør fisken til et fad.
Blend suppen og tilsæt fløden, indtil det får den rette cremede konsistens. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel suppen i skåle og anret fisken, solsikkekernerne og persillen henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften