
Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Bræk den træede ende af aspargeserne, nip bønnerne og snit begge dele i ½ cm skrå stykker. Giv dem 1 minuts opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Skær baconen i tynde strimler på tværs af skiverne, rist dem sprøde og dryp af på køkkenrulle. Hak hvidløgsfeddene fint og rør dem med olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber. Vend kartofler, asparges, bønner, bacon, pinjekerner og dressing sammen og smag til. Server salaten til alle typer af fisk og kød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften