0

Kartoffelsalat med rucola, forårsløg og cremet valnøddevinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt, kog dem netop møre i letsaltet vand g lad dem køle ned til stuetemperatur. Skyl rucolaen godt og slyng den tør. Trim forårsløgene og snit dem i 3 mm tykke skiver med et meget skråt snit. Rist valnødderne let gyldne i ovnen eller på en tør pande - hold godt øje, da de let bliver sorte. Kom halvdelen af dem i en foodprocessor sammen med creme fraiche (eller græsk yoghurt) , valnøddeolie (kan erstattes af olivenolie), eddike, sennep, ½ dl vand, salt og peber og kør det til en helt glat dressing. Vend halverede kartofler, rucola, forårsløg og dressing sammen, smag til og anret det i en skål. Hak de resterende ristede valnødder groft og drys dem over. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften