0
Kartofler i tikka masala med aubergine og æbler

Kartofler i tikka masala med aubergine og æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skær kartoflerne i grove tern og kom dem op i en gryde med vand der dækker og et skud salt. Kog ca. 10 min. til de er møre.

champignonsaubergine
5 min.
Steg grønt

Skær aubergine i tern på ca. 2x2 cm og skær svampene i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme og tilsæt en god sjat olivenolie. Steg først svampene ca. 3-4 min. til de er møre. Tag dem af panden, tilsæt nyt olie og steg auberginetern ca. 3-4 min. til de har taget masser af farve og er møre. Krydr begge dele med lidt salt og groftkværnet sort peber.

kokosmælktikka masala curry paste
15 min.
Saml curryen

Tag kartoflerne op af gryden og rengør den. Sæt den over ved mellem varme igen og tilsæt lidt olie. Steg currypasten af 1-2 min og kom så svampe, kartofler og aubergine op i gryden og rør lidt rundt. Tilsæt kokosmælk og bring det langsomt i kog. Lad det små simre 5-10 min.

limeæblekoriander
20 min.
Skær grønt

Hak koriander groft, både stilke og blade. Skær æblet i små tern. Skær lime ud i både.

30 min.
Anretning

Anret curryen i dybe tallerkner og drys med æbletern og koriander. Server med en limebåd på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.