
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
2. Bank koteletterne let flad med håndfladen. Fyld æg, mel og banko i hver sinn dybe tallerken. Pisk æggene sammen med en gaffel.
3. Varm en pande op med rigeligt olie på. Krydr koteletterne med salt og peber og vend dem i mel, pisket æg og panko.
4. Steg koteletterne ved middelvarme i ca. 6-8 min. på hver side, elelr til de er gyldne og gennemstegte.
5. Rør imens 1/2 dl hvidvinseddike og 1,5 spsk. sukker pr. agurk sammen i en skål. Skær agurken i grove chunks og lad dem marinere i lagen indtil servering.
6. Varm saucen i en kasserolle.
7. Skær gulerødderne i julienne eller riv dem groft. Snit kålen fint.
8. Skær evt. kødet i skiver.
9. Anret ris i dybe tallerkner. Top med kød, kål, afdryppet agurkesalat, sauce og gulerod. Servér straks.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften