0
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Kom den i en sigte, og lad den dryppe af, mens den køler let ned.

hakket oksekødzittauerløghvidløgKofta kebab krydderi
25 min.
Köfta

Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt halvdelen af Kofta kebab krydderiet.

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet, og rør det sammen. Har du et æg, kan du med fordel tilsætte, hvad der svarer til ca. 1/2 æg pr. pers., du laver mad til.

Form små ovale ”deller” (3 pr. pers.), og stik evt. en bambuspind i hver köfta.

Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber under stegningen.

bulgurbabyspinatcitronsalatost i ternKofta kebab krydderi
30 min.
Bulgursalat med salatost og spinat

Vend de kogte bulgur med skyllet og tørret spinat, let smuldrede salatostetern (inkl. olien de ligger i), citronsaft og revet skal, samt det sidste af krydderiblandingen. Smag til med salt og peber. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%