0
Kebabstyle bowl med løgsalat

Kebabstyle bowl med løgsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatirismyntebredbladet persillerødløg
1 min.
Ris og løgsalat

Skyl risene, og kom dem i en gryde med vand der dækker, plus 2-3 cm over. Kog dem ved middel varme under låg i 8-10 min., til vandet er næsten væk. Sluk, og lad dem trække møre under låg.

Skær løgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, hvis du har. 
Rør 2-3 spsk. eddike med 1-2 tsk. sukker. Vend løgene i marinaden, og lad dem trække indtil servering. 
Vend groftplukket mynte og persille med løgene lige inden servering. 

hakket oksekødkebab krydderisquashhvidløg
5 min.
Kebab

Riv 1/4-1/2 squash pr. kuvert. Hak lidt hvidløg fint. Rør kød, squash, kebabkrydderi , hvidløg og salt godt sammen.
Form 4-5 små, aflange "frikadeller" pr. pers., og steg dem gyldne i olie på en pande. De skal stege i ca. 10-12 min., eller til de er gennemstegte. 

 

rød peberfrugtyoghurt 3,5 %harissapaste
25 min.
Servering

Skær peberfrugten i tern. Smag yoghurten til med lidt salt og olivenolie.

Anret ris i store skåle. Top med kebab, peberfrugt og løgsalat. Servér straks med yoghurt og Harrisapaste til. 

Bonusinfo

Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?