0
Keema Shimla Mirch med kødboller, kikærter & naan

Keema Shimla Mirch med kødboller, kikærter & naan

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kashmir
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløggrøn chilihvidløgcitronmynteingefær
1 min.
Forberedelse:

Pil og snit løg. Pil og hak hvidløg. Skær chili i tynde skiver - fjern evt. kernerne, hvis du ikke vil have retten FOR stærk! Skræl og riv ingefær. Pres saften fra citronen (gem halvdelen til senere).

hakket oksekødKeema Shimla Mirch krydderizittauerløggrøn chilihvidløgcitronmynteingefærflåede og hakkede tomater
10 min.
Keema Shimla Mirch:

Rør kødet med 1/3 af krydderiblandingen, lidt hakket mynte (brug det halve her) og salt. Rør evt med 1 eller 2 æg samt lidt mel/rasp. Form til små kødboller 4-5 stk pr person du laver mad til og dem af på en stor pande i meget varm, neutral olie. Kom løg og hvidløg på, og steg det med i 2-3 min. Kom ingefær, chili (gem evt. lidt til pynt) på panden, og steg det med i 1 minut. Krydr med det sidste af krydderiblandingen, salt og peber. Kom nu de flåede og hakkede tomater på, og kog det hele stille og roligt, indtil næsten al væden er kogt ind. Smag til med citronsaft, salt og en lille smule sukker. 

pizzadej - på surdejKeema Shimla Mirch krydderi
20 min.
Naan

Pak forsigtigt dejen ud af posen og del hvert stykke i 2. Træk den ud til en naan på ca. 10x10 cm.

Bag/steg brødene 1 af gangen på en olieret pande ved mediumhøj varme i ca. 4-5 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende omend autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 minutter ved 175 grader.
mynte
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med det sidste mynte og et par citronskiver. 

Fif: er din keema blevet meget stærk, kan du med fordel servere den med en god skefuld yoghurt til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Keema Shimla Mirch krydderi indeholder:

25% garam masala, 25% korianderfrø, 25% spidskommen, 15% gurkemeje, 10% kashmir rød chili

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?