0
Keema Shimla Mirch med kødboller, kikærter & naan

Keema Shimla Mirch med kødboller, kikærter & naan

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kashmir
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Keema Shimla Mirch er en populær ret fra det indiske subkontinent, særligt kendt i både indisk og pakistansk cuisine. Retten stammer fra det nordlige Indien og Pakistan, hvor den ofte nydes som en hverdagsret på grund af dens enkelhed og rige smagsnuancer. Den er krydret med aromatiske krydderier som spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala, hvilket giver den en dyb og varmende smag.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløggrøn chilihvidløgcitroningefærkikærter
1 min.
Forberedelse

Pil og snit løg, og pil og hak hvidløg.

Skær chili i tynde skiver - fjern evt. kernerne, hvis du ikke vil have retten FOR stærk!

Skræl og riv ingefær, og pres saften fra halvdelen af citronen (gem resten til senere).

Kom kikærterne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af til senere. 

hakket oksekødKeema Shimla Mirch krydderizittauerløggrøn chilihvidløgcitronmynteingefærflåede og hakkede tomater
10 min.
Keema Shimla Mirch

Rør kødet med 1/3 af Keema Shimla Mirch krydderiblandingen, lidt hakket mynte (brug det halve her) og salt (tilsæt evt. også 1-2 æg samt lidt mel/rasp).

Form til små kødboller (4-5 stk. pr. pers., du laver mad til) og steg dem af på en stor pande i meget varm, neutral olie.

Tilsæt kikærter, løg og hvidløg, og steg det med i 2-3 min. Kom ingefær og chili (gem evt. lidt til pynt) på panden, og steg det med i 1 minut.

Krydr med det sidste af krydderiblandingen, salt og peber, og kom nu de flåede og hakkede tomater på. Kog det hele stille og roligt, indtil næsten al væden er kogt ind.

Smag til med citronsaft, salt og en lille smule sukker. 

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
20 min.
Naan

Pak forsigtigt dejen ud af posen og del hvert stykke i 2. Træk den ud til en naan på ca. 10x10 cm.

Bag/steg brødene 1 af gangen på en olieret pande ved mediumhøj varme i ca. 4-5 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs.
Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af Naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende, omend autentiske proces, med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderiet, og bages i 20-25 min. ved 175 grader.
yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Som vist på billedet - med en god skefuld yoghurt og et par skiver citron til, og drysset med det sidste mynte.

Bonusinfo

Keema Shimla Mirch krydderi indeholder:

25% garam masala, 25% korianderfrø, 25% spidskommen, 15% gurkemeje, 10% kashmir rød chili

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?