Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen i god tid på 225 grader varmluft.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Pil bladene af timianstilkene (gem stilkene til senere), og snit porrer i tynde skiver.
Sæt en stor gryde over på mellem varme med et godt skud olivenolie, og sautér timianblade (gem lidt til senere) og porrer i 2-3 min.
Tilsæt da de skrællede kartofler og halvdelen af de drænede kikærter, og sautér igennem i yderligere 2-3 min.
Tilsæt hønsebouillon og vand (ca. 2 dl pr. pers. du laver mad til), og lad det hele simre under låg i ca. 15 min., til det hele er mørt.
Kom fløde i, og kog op.
Blend suppen helt lind med en stavblender, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Justér evt. tykkelsen med lidt mere vand/hønsebouillon.
Skyl og tør de sidste kikærter, bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt, og bag dem ved 225 grader i ca. 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.
Lun bollerne 3-4 min. i ovnen lige før servering.
Som vist på billedet. Servér brød på siden.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()