0
Kikærte og kartoffel-porresuppe med sprøde kikærter

Kikærte og kartoffel-porresuppe med sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

porrebouillon (høns)kikærtermelede kartoflerfløde 38% (piskefløde)timian
1 min.
Suppe

Tænd ovnen i god tid på 225 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

Pil bladene af timianstilkene (gem stilkene til senere), og snit porrer i tynde skiver.

Sæt en stor gryde over på mellem varme med et godt skud olivenolie, og sautér timianblade (gem lidt til senere) og porrer i 2-3 min.

Tilsæt da de skrællede kartofler og halvdelen af de drænede kikærter, og sautér igennem i yderligere 2-3 min.

Tilsæt hønsebouillon og vand (ca. 2 dl pr. pers. du laver mad til), og lad det hele simre under låg i ca. 15 min., til det hele er mørt.

Kom fløde i, og kog op.

Blend suppen helt lind med en stavblender, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Justér evt. tykkelsen med lidt mere vand/hønsebouillon. 

kikærterPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Sprøde kikærter & brød

Skyl og tør de sidste kikærter, bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt, og bag dem ved 225 grader i ca. 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.

Lun bollerne 3-4 min. i ovnen lige før servering.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér brød på siden.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?