0
Kikærte og kartoffel-porresuppe med sprøde kikærter

Kikærte og kartoffel-porresuppe med sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen i god tid på 225 grader varmluft.

porrehønsebouillonkikærtermelede kartoflerfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Suppe

Start med at skrælle kartofler og skær dem i tern. Pil bladene af timianstilkene (gem stilkene til senere) samt snit porrer i tynde skiver. Sæt en stor gryde over på mellem varme med et godt skud olivenolie. Sauter timainblade  (gem lidt til senere) og porrerne i 2-3 min., og tilsæt så skrællede kartofler og halvdelen af de drænede kikærter og sauter igennem i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt hønsebouillon og vand (ca 2. dl pr person du laver mad til). Lad det hele simre under låg i ca. 15 min., til det hele er mørt. Kom fløde i og kog op.

Blend suppen helt lind med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Juster evt. tykkelsen med lidt vand/hønsebouillon. 

kikærterPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Sprøde kikærter & brød

Skyl og tør de sidste kikærter og bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt. Bag i ovn ved 225 grader 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.

Lun bollerne 3-4 min. i ovnen lige før servering

30 min.
Anretning

Som vist. Server brød på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?