Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til pastaen, og husk et generøst skud salt og mindst 1 liter vand pr. kuvert.
Skær svampene i tykke skiver på ca. 1 cm og derefter i tern.
Skær tomaterne i kvarte.
Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver.
Fjern de groveste stilke på spinaten, og skær resten ud i 1-2 cm. brede strimler.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Den skal være al dente, og du skal gemme noget af kogevandet.
Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg hvidløgene i 1-2 min., til de dufter kraftigt og lige bruner let i kanten. Kom så svampe på, og steg i yderligere 2-3 min. Kom til sidst tomaterne på, og lad dem stege med i 2-3 min.
Kom en god klat smør og ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert op i panden. Kom den drænede pasta og spinat op i panden, og riv osten fint ned i. Herefter må retten ikke koge.
Sving eller rør nu rundt med pastaen, til ost og smør er smeltet, og har dannet en cremet sovs rundt om pastaen.
Anret den cremede pasta i dybe tallerkener, og slut af med et drys røget chili og masser af fintrevet citronskal.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()