0
Kikærtepasta med svampe, stegte tomater og hvidløg

Kikærtepasta med svampe, stegte tomater og hvidløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Gryde
1 min.
Sæt vand over

Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til pastaen, og husk et generøst skud salt og mindst 1 liter vand pr. kuvert.

portobellosvampetomaterhvidløgspinat
3 min.
Forbered det grønne

Skær svampene i tykke skiver på ca. 1 cm og derefter i tern.

Skær tomaterne i kvarte.

Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver.

Fjern de groveste stilke på spinaten, og skær resten ud i 1-2 cm. brede strimler.

rigatoni af kikærtemel
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Den skal være al dente, og du skal gemme noget af kogevandet.

pande
20 min.
Steg fyldet

Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg hvidløgene i 1-2 min., til de dufter kraftigt og lige bruner let i kanten. Kom så svampe på, og steg i yderligere 2-3 min. Kom til sidst tomaterne på, og lad dem stege med  i 2-3 min.

spinatrivejernparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Saml retten

Kom en god klat smør og ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert op i panden. Kom den drænede pasta og spinat op i panden, og riv osten fint ned i. Herefter må retten ikke koge.

Sving eller rør nu rundt med pastaen, til ost og smør er smeltet, og har dannet en cremet sovs rundt om pastaen.

citronChipotle (røget chili)
30 min.
Anretning

Anret den cremede pasta i dybe tallerkener, og slut af med et drys røget chili og masser af fintrevet citronskal.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.