0
Kinesisk Mapo tofu med revet gulerod og sesamolie

Kinesisk Mapo tofu med revet gulerod og sesamolie

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

tofuingefærhvidløgforårsløg
3 min.
Forbered grøntsagerne

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. 

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. 

Pil det yderste lag af forårsløget, skyl det grundigt, og hak det fint.

Skær tofuen i stykker på ca. 1x1 cm. 

15 min.
Steg grøntsagerne

Kom ingefær, hvidløg og den hvide del af forårsløget i en stor gryde sammen med 1 spsk. olie pr. person. Lad det hele stege ved middelhøj varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil grøntsagerne bliver møre.

hakket oksekødfour-joy krydderimixSkagenfood Ketchup
20 min.
Tilsæt kødet

Kom kød, tomatketchup og krydderiblanding i gryden, og hak kødet med ske, så det bliver findelt. Lad det stege et par minutter, indtil kødet stort set er gennemstegt.

ristet sesamolie
25 min.
Rør sovsen

Hæld vand i, indtil det dækker retten, og lad den simre i 5 min.

Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld det i gryden til sovsen, der simrer, af flere omgange, imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens blandes tofu, sesamolie og det resterende forårsløg i retten. 

Rør godt rundt, og smag til med salt, peber og lidt sukker.

30 min.
Anretning

Vend revet gulerod med lidt salt og eddike, og servér den sammen med mapo tofu og speltkerner.

Bonusinfo

Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
30,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
43,2 g
heraf sukkerarter:
8,4 /8,4 /8,4
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
33 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?