0
Klassisk æggekage med bacon, tomat og purløg

Klassisk æggekage med bacon, tomat og purløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bacon: Skær 2-3 mm tykke skiver og steg dem sprøde på en pande. Kom baconen på fedtsugende papir og kasser det meste af fedtet på panden – men gem dog nok til at stege æggekagen i.

Æggekage: Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen, evt. med lidt mælk og smag til med salt og peber. Kom æggemassen på panden du stegte baconen på og lad den sætte sig så den får lidt farve i bunden. Sæt panden i en 225 grader forvarm ovn i ca. 8 min. til den hæver flot op og netop er gennemstegt.

Tomater: Skær tomaterne i både og kom dem i en skål – krydr med lidt salt, sukker og peber – vend rundt og lad dem trække 10-15 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med sennep og rødbeder på siden - pynt med masser af klippet purløg og spis rugbrød med kold smør dertil.

Bonusinfo

Bøgebæk æg

Lidt udenfor Tårs i Vendsyssel ligger Bøgebæk gård. Her driver Dorte og hendes mand Bjarne og deres søn, Michael en økologisk gård med knap 3000 høns, som går under æbletræerne i det høje græs og har det rigtig godt - og dét kan smages! 

Gården ligger her:

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?