0

Klassisk gullasch med hjemmelavede csipetke

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gullasch: Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder, rens peberfrugterne og pil begge slags løg. Skær kartofler, persillerødder, løg og peberfrugter i tern. Skær gulerødderne i skiver og hak hvidløgene fint. Varm lige dele smør og olie op i en gryde og brun kødet deri. Tilsæt kartofler, paprika, kommen, salt, peber og 1 liter vand, kog op og lad det simre ved svag varme i en times tid. Tilsæt gulerødder, persillerødder, rød peber, hvidløg og laurbærblade og kog i yderligere 30 min. til kødet er godt mørt. Smag til og server med et rundhåndet drys hakket persille.

Csipetke (små hjemmelavede nudler): Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk 1 tsk. vand og ½ tsk. salt i. Rør 2 dl af melet i og juster med mere mel til dejen er godt fast. Tryk dejen ud til 1 cm tykkelse og niv små stykker af - ca. 1 cm lange og ½ cm brede. De skal ikke formes eller rulles, men være uregelmæssige og "skæve". Kog dem i 5 min. i letsaltet vand, dræn og vend dem med 1 spsk. smør - server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?