0
Cremet flødelegeret jomfruhummersuppe med stegte gambas og karamelliserede kammuslinger dertil kørvel og stenovnsbagte ølandshvedeboller

Cremet flødelegeret jomfruhummersuppe med stegte gambas og karamelliserede kammuslinger dertil kørvel og stenovnsbagte ølandshvedeboller

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hummerbisquesmør
1 min.
Suppe:

 Kom suppen i en gryde, og kog den forsigtigt op, mens du pisker i den i ny og næ. Når suppen koger, kan du evt. give den en tur med en stavblender, så den skummer lidt. Suppen er legeret med smør og smagt til. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte 5-10 dråber citronsaft lige inden du serverer den, og evt. justere med salt efter smag. 

Patagonske vildtfangede røde gambas (rejer)saltsort peberoliesmør
5 min.
Gambas & kammusling:

Drys evt. en lille smule sukker på den ene side af kammuslingerne (dette gør, at du nemmere får en flot karamelliseret overflade, når du steger dem), og lad dem trække i 10-15 min. Tag en pande, der passer i størrelsen, til dine kammuslinger og gambas (de må IKKE ligge for tæt - så køles panden ned, og du får kogte skaldyr). Varm op til høj varme, tilsæt en smule neutral olie, og læg kammuslingerne på panden med den sukrede side nedad. Kom også gambas på panden nu. Skru lidt ned, og lad kammuslingerne og gambas brune uden at røre for meget ved dem. Når de begynder at blive flot gyldne, tilsætter du 1-2 fed hakket hvidløg og et par tern koldt smør. Lad smørret bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend skaldyrene, og steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over. Fortsæt drypstegningen i ca. 1 min. OBS. Skaldyrene skal max være på panden i sammenlagt 1,5-2 minutter. Krydr med salt og peber. 

10 min.
Anretning:

Fordel den varme suppe i varme tallerkener. Kom to kammuslinger og én gambas i midten af hver tallerken, og fordel skyllet og plukket vulkansk kørvel omkring. Servér suppen med lune boller & smør. 

Bonusinfo

Om de Patagonske vildfangede røde Gambas-rejer:
Vildtfangede kæmperejer, der fanges ud for Argentinas kyst i et beskyttet og naturskånsomt MSC certificeret fiskeri. Vores huskok og mange af verdens førende kokke kalder dette en af ​​de bedste (store) rejer i på markedet - og vi modsiger dem ikke. Vildfanget fra et beskyttet og bæredygtigt fiskeri i det iskolde og rene hav ud for argentinas kyst! Fantastisk delikat saftighed, smag og struktur der minder om en mellemting mellem rejer og hummer. Så lækkert!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Hvad med også at prøve?

Klassisk fiskesuppe

Skagenfoods huskok er teamet op med de dygtige kokke fra Mad med MEST i Aalborg og lavet denne klassiske flødelegerede intense og dekadente fiskesuppe.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?