0
Klassisk hummerbisque med stegte jomfruhummerhaler

Klassisk hummerbisque med stegte jomfruhummerhaler

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jomfruhummerhaler
1 min.
Jomfruhummerhaler:

Pil skallen af (se video ovenover) halerne og fjern tarmen der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende - hvis den knækker, må du lave et lille snit 2 mm ned langs hele ryggen og fjerne tarmen den vej.

hummerbisquecitronsmør
10 min.
Bisque:

Kom suppen i en god rigeligt stor gryde og kog den op under omrøring med et piskeris. Lige inden servering tilsættes lidt tern af koldt smør som enten piskes i med et piskeris eller endnu bedre blendes i med en stavblender - dette gir en god cremethed til suppen, og den vil få lidt skummende effekt på toppen. Smag til med salt og peber og evt. et lille pift citronsaft.

jomfruhummerhalersaltsort peberoliesmør
15 min.
Stegte jomfruhummerhaler:

Tag en god pande (gerne med ”slip-let”), der passer i størrelsen til dine haler (de må ikke ligge fortæt - så køles panden ned, og du får kogte hummerhaler). Varm op til høj varme, tilsæt en smule olivenolie og læg hummerhalerne på med ryggen nedad. Skru lidt ned og lad kødet ”karamellisere” uden at pille for meget ved dem. Når de begynder at blive flotte og gyldne, tilsætter du et par klatter smør. Lad det bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend halerne og steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over halerne – fortsæt drypstegningen i ca. 30 sekunder. Hele denne proces må ikke tage mere end højst to minutter.

20 min.
Anretning:

Fordel de stegte jomfruhummerhaler i midten af hver tallerken og øs den skummende suppe op. Pynt evt med lidt persille eller dild og server godt brød til.

Hvad med også at prøve?

Klassisk fiskesuppe

Skagenfoods huskok er teamet op med de dygtige kokke fra Mad med MEST i Aalborg og lavet denne klassiske flødelegerede intense og dekadente fiskesuppe.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?