Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil løget og snit det fint. Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med sort peber samt 2/3 af krydderiblandingen. Rør farsen med finthakket løg, halvdelen af parmesanen samt evt. en lille smule mælk og rasp eller mel. Steg evt. en lille ”prøvedelle” og smag på den – juster evt. med mere salt og peber! Form farsen til små bordtennisbold store kugler. Steg kødbollerne i en stegegryde eller på en pande i olivenolie og smør til de er gyldne og sprøde.
Tilsat nu finthakket hvidløg og steg det sammen med kødbollerne i 2 minutter. Tilsæt det sidste af krydderiblandingen og rist igennem sammen med kødbollerne i 2 minutter. Tilsæt de hakkede tomater sammen med 1-2 dl vand og lad retten små-simre i 10-15 minutter. Hak basilikum og vend det rundt i saucen. Smag tomatsaucen til med salt og peber samt lidt sukker.
Kog sideløbende pastaen i rigeligt godt saltet vand (det skal smage som middelhavet siger italienerne!) med et par dråber olie i – dræn og vend sammen med kødboller og tomatsauce.
Som vist - Riv det sidste parmesan over ved bordet!
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()