0
Klassisk salade niçoise med tun & ansjoser
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Tun, Ansjoser, Sennep, Æg

Fremgangsmåde

Salat: Kog kartoflerne i letsaltet vand, knus dem let eller skær dem i mindre stykker. Kog æggene "smilende" (ca. 7 minutter). Køl dem let ned, pil dem og skær dem i kvarte. Halvér tomaterne, krydr dem med lidt salt og peber og lad dem trække i en times tid. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Køl dem ned i isvand. Skyl salaten i 2 hold koldt vand og slyng bladene tørre i en salatslynge. Skær rødløget i ultratynde skiver - gerne på et mandolinjern - drys med lidt fint salt og et par dråber hvidvinseddike, vend rundt og lad dem trække i 5-10 min.

Dressing: Pil hvidløget og skær det i skiver. Knus hvidløget i en morter sammen med 1 tsk. salt og ½ tsk. sort peber. Tilsæt basilikumblade. Brug morteren til at knuse det til en glat pasta. Tilsæt evt. 4-5 ansjosfileter (er ikke med i pakken) og knus videre. Tilsæt resten af hvidvinseddiken, sennep og olie og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.

Anretning: Dræn oliven, tun og kapers for væde og kom alle ingredienserne - undtagen tun og æg - i en stor skål. Hæld dressingen over og vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og krydr evt. med salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener og fordel tun og kvarte æg på salaten.

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?