0

Klassisk skipperlabskovs med bagte rødbeder, purløg og smørklat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Labskovs: Skræl kartoflerne, pil løgene og skær begge dele i tern. Skær kødet i tern, hvis det ikke allerede er gjort. Kom kødet i en stor gryde og tilsæt vand så det dækker med ½ cm. Kog op og skum godt af - dette sikrer, at labskovsen ikke bliver grumset til slut. Kom løg, kartofler, 1 god tsk. salt, peberkorn og laurbærblade i og kog det hele i 1½ time (eller til kødet er mørt) og kartoflerne kogt ud. Smag til med salt og peber.

Rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 cm. Varm lidt olie op på en pande og sauter dem med lidt salt og peber ved middelvarme til de er knapt møre (ca. 10-12 min.). Tilsæt honning og balsamico og sauter videre til væden er kogt helt ind om rødbederne. Bred dem ud på en bageplade og bag dem i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er møre og til balsamicoen "klæber" sig om rødbedeternene.

Server labskovsen i dybe tallerkner med en smørklat i midten og et godt drys klippet purløg. Server sammen med de sauterede rødbeder, godt groft rugbrød med masser af kerner og evt. en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?