Labskovs: Skræl kartoflerne, pil løgene og skær begge dele i tern. Skær kødet i tern, hvis det ikke allerede er gjort. Kom kødet i en stor gryde og tilsæt vand så det dækker med ½ cm. Kog op og skum godt af - dette sikrer, at labskovsen ikke bliver grumset til slut. Kom løg, kartofler, 1 god tsk. salt, peberkorn og laurbærblade i og kog det hele i 1½ time (eller til kødet er mørt) og kartoflerne kogt ud. Smag til med salt og peber.
Rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 cm. Varm lidt olie op på en pande og sauter dem med lidt salt og peber ved middelvarme til de er knapt møre (ca. 10-12 min.). Tilsæt honning og balsamico og sauter videre til væden er kogt helt ind om rødbederne. Bred dem ud på en bageplade og bag dem i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er møre og til balsamicoen "klæber" sig om rødbedeternene.
Server labskovsen i dybe tallerkner med en smørklat i midten og et godt drys klippet purløg. Server sammen med de sauterede rødbeder, godt groft rugbrød med masser af kerner og evt. en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()