0

Klassisk sommersalat med agurk og radiser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver agurkerne på langs og skrab kernerne ud. Skær kødet i tern, vend salt i og lad dem dryppe af i et dørslag min. 30 min., men gerne et par timer. Skær radiserne i skiver. Rør rygeost, flødeost og mayonnaise og smag til med (lidt) salt og peber. Vend agurk, radiser og evt. purløg i og smag til. Server salaten til frokost eller på ostebordet med fx bornholmske rugkiks til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.