0

Klassisk Vitello Parmigiana med tomatsauce og frisk bøffelmozzarella

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Ansjoser

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Hak løg og hvidløg fint og sauter det i lidt olie uden det tager farve. Prik chilien et par gange med et spids kniv, kom den i sammen med ansjoser og sauter i 2 min. Hæld de hakkede tomater i, tilsæt 10 hele basilikumblade og krydr med lidt salt og et godt kværn peber. Lad saucen simre til den begynder at tykne og smag til.

Kød: Rør hvedemelet sammen med salt og peber i en dyb tallerken, pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken og rør raspen sammen med timian, parmesan og revet skal af hele citronen i en tredje. Dup kødet tørt og vend det først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp – tryk raspen godt fast og lad schnitzlerne hvile i 10 min. Varm lidt olie op på en pande, brun dem på begge sider og dryp af på køkkenrulle.

Samling: Bred tomatsaucen ud i et ildfast fad på ca. 30 x 20 cm og drys resten af basilikumbladene over. Læg schnitzlerne i ét lag ovenpå og fordel skiver af mozzarella på toppen. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til det er gyldent og bobler i kanten.

Server sammen med en sprød grøn salat og spaghetti eller polenta.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?