0
Klassisk wienerschnitzel fra Grambogård med pommes sautées

Klassisk wienerschnitzel fra Grambogård med pommes sautées

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Panering: Lav 3 stationer; én med mel, én med sammenpisket æg og én med rasp. Krydr schnitzlerne godt med salt og sort peber på begge sider. Vend dem først i mel - så i æg og til sidst i rasp - sørg for at trykke raspen godt ind i kødet så det hænger fast.

Stegning af schnitzler - brug gerne to pander: På en medium varm pande kommes rigeligt olivenolie, når olien er varm kommes 2 schnitzler på panden - steg til den begynder at blive gylden - nu kommes der frisk smør på panden 4-5 klumper - lad det smelte og stege med et par minutter mens du holder bevægelse i panden - vend nu schnitzlerne og fortsæt stegningen efter samme procedure på den anden side. Steg til de er gyldne og sprøde og server straks. Krydr med salt på begge sider.

Pommes sautées: Kog kartoflerne med skind i rigeligt godt saltet vand og pil dem straks (gerne dagen før). Afkøl og skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Steges på en stor panden i halvt smør halvt olivenolie til de sprøde og gyldne - krydr generøst med salt og peber og drys med hakket persille lige ved servering.

Wienerdrenge: Skær 4 skiver af citronen på ca. 4 mm tykkelse - ovenpå kommes 2 fileter af benfri sild, masser af friskhøvlet peberrod og kapers.

Ærter: Ærterne koges i lidt vand med salt og en klat smør i 2-3 minutter.

Servér det hele så varmt som muligt og server stegesmørret dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?