Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, 1/4 tsk. groft salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skær appelsinen i mundrette stykker og overfør til en stor skål. Tilsæt 1/2 tsk sennep og 1/4 tsk. sukker pr. person. Rør rundt og lad det trække lidt.
Hak kålen og myntebladene i tynde strimler.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Kom kålen og quinoaen i appelsinen og vend det godt rundt. Tilsæt mynten og kernerne lige før servering og smag til med salt og peber.
Servér frikadellerne med kålsalaten.
Kundekommentarer ()