0

Klassiske frikadeller med stuvet hvidkål, syltede rødbeder og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

frikadeller fra Bodebjerg
1 min.
Frikadeller

Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.

hvidkålkartoflerfløde 38% (piskefløde)kruspersille
2 min.
Stuvet kål og kartofler

Skræl kartofler, og skær dem i tern. Snit kålen fint.

Kom kartofler i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til.

Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre, kom kålen i, og kog i yderligere 3-4 min. - igen under låg.

Kom det hele i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).

Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra kål/kartofler. Kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog godt igennem igen- Pas på det ikke brænder på!

Kom kål og kartofler i, kog igennem, og smag til med salt og masser af sort peber. Kom til sidst hakket persille i. 

25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server med syltede rødbeder

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?