0
Klassiske frikadeller med stuvet persillekål og bagte sødekartofler

Klassiske frikadeller med stuvet persillekål og bagte sødekartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning. 

hakket grisekødægløg
10 min.
Rør farsen

Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.

hvidkålpersillefløde 9%
20 min.
Lav stuvningen

Hak kålen i strimler, og overfør dem til en gryde med 1 tsk. olie ved middelhøj varme.

Steg kålen under omrøring, indtil den begynder at blive mør. Hæld 1/2 spsk. mel i pr. person, og steg yderligere 1 min. under omrøring.

Skru ned for varmen, hæld fløden i og rør rundt, indtil stuvningen bliver tyk.

Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille lige før servering.

30 min.
Steg frikadellerne

Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.

40 min.
Anretning

Servér frikadellerne med bagte kartofler og stuvet kål. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
56,5 g
heraf sukkerarter:
36,1 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?