Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Hak kålen i strimler, og overfør dem til en gryde med 1 tsk. olie ved middelhøj varme.
Steg kålen under omrøring, indtil den begynder at blive mør. Hæld 1/2 spsk. mel i pr. person, og steg yderligere 1 min. under omrøring.
Skru ned for varmen, hæld fløden i og rør rundt, indtil stuvningen bliver tyk.
Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille lige før servering.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér frikadellerne med bagte kartofler og stuvet kål.
Kommentarer og forslag til opskriften