Kødboller: Skær brødskorperne væk og riv resten groft på et rivejern. Hak løget helt fint og kom begge dele i en skål sammen med kød, æg, mælk, muskatnød, salt og peber. Rør det grundigt sammen – gerne i røremaskine – til en ensartet lind og godt sammenhængende fars. Dup hænderne i koldt vand, form farsen til kuglerunde kødboller på størrelse med en femkrone og læg dem på en bageplade. Smelt en klat smør i en kasserolle og pensl kødbollerne godt med smørret. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de lige har taget lidt farve – de må ikke få for meget, så bliver de tørre.
Dildsauce: Rør mel og fløde sammen i en gryde til klumperne er rørt ud. Kom fonden ved og kog det hele op under omrøring til saucen tykner. Hak dilden, rør den i og smag til med salt og peber.
Anretning: Anret de varme kødboller i et fad, hæld saucen over og server straks sammen med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og en stor skål grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften