0
Kødboller med fennikel og fettuchine i tomatsauce

Kødboller med fennikel og fettuchine i tomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderiparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Kødboller:
Pil og hak alle hvidløgsfeddene. Skyl og pluk halvdelen af timian og hak det fint. (gem resten til pynt!) Rør det hakkede kød sejt med salt, og 2/3 af kødbolle-krydderiblandingen. Rør farsen med hvidløg (brug ca. det halve her) og lidt af parmesanen. Steg evt. en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til små bordtennisbold-store kugler. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde og næsten gennemstegte. Sæt til side.
fennikel med topSkagenfood tomatsugo
15 min.
Fennikel i tomatsauce:

Skær top og bund af fennikel og del i både, 4-6 stk. på hver fennikel. Steg fennikel på panden hvor du stegte kødbollerne - steg ved medium varme til de er gyldne på begge skæreflader. Krydr med salt og peber samt det sidste af krydderiblandingen. Kom kødbollerne tilbage på panden sammen med tomatsaucen. Lad det hele simre under låg i 10-12 minutter til fennikel er mør. Tilsæt evt lidt vand hvis den er ved at koge tør! Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.

fettuccinecitron
25 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af. Vend de kogte pasta sammen med kød, fennikel og sauce. Smag til igen, denne gang også med lidt friskpresset citronsaft og skal.

30 min.
Anretning:

Som vist! Drys det sidste timian og parmesan over sammen med lidt citronskal.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?