Jeg kalder denne for en københavner bøfsandwich, fordi den ikke har brun sauce på! Den er mere a la en af dem, du får hos pølsemanden!
Du kan sagtens koge kartoflerne i stedet, hvis du hellere vil det.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kartoflerne i kvarte, og steg dem gyldne og møre i olie på en varm pande i ca. 25-30 min. Krydr dem med salt.
Kog 1 dl sukker op med 1 dl eddike, til sukkeret er smeltet. Tag lagen af varmen, tilsæt 1-2 spsk. koldt vand og rigeligt peber.
Skær agurken i skiver, tilsæt den til lagen, og sæt agurkesalaten koldt indtil brug.
Rør yoghurt med salt, peber, lidt revet hvidløg og 1/2-1 tsk. sukker.
Snit kålen fint, og vend den med dressingen. Smag til med salt, peber og gerne en smule lys eddike.
Form kødet til en flot, flad bøf pr. pers., og steg dem gyldne og lækre i olie og gerne lidt smør i ca. 2-3 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Hak løg fint, og læg det evt. i koldt vand.
Flæk bollerne, og steg dem stille og roligt på skærefladen i lidt smør på en varm pande i ca. 1-2 min., til de er gennemvarme, og skærefladen er gylden.
Afdryp løg og agurkesalat.
Fyld bollerne med remoulade, rå løg, bøf og agurkesalat., og servér straks med stegte kartofler og kålsalat.
Kundekommentarer ()