0
Gullaschsuppe på kødboller med kartofler og rød peber

Gullaschsuppe på kødboller med kartofler og rød peber

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekødMK Gullasch-krydderi
1 min.
Steg kødet

Kom kødet i en skål og krydr godt med salt, peber og krydderiblandingen.

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Form 4-5 kødboller pr. person og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person., indtil det får godt med farve på to sider. Det behøver ikke blive gennemstegt, bare få godt med farve. Skru helt ned for varmen og overfør bollerne til en tallerken.

rød peberfrugtløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Hak peberfrugten og løget i strimler og overfør til den store gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil grøntsagerne er blevet møre.

bagekartofleroksebouillontomatpuré
20 min.
Skær kartoflerne

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.

Kom tomatpureen, kartoflerne og bouillonen i gryden, rør det godt rundt og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet. Få det op at simre i ca. 10 min., indtil kartoflerne er blevet møre.

40 min.
Tilsæt kødet

Kom kødbollerne i suppen og lad dem simre et par min., indtil de er gennemstegte.

45 min.
Anretning

Smag suppen til med salt og peber og fordel suppen i skåle.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
26,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
51,8 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
31,8 g