0
Gullaschsuppe på kødboller med kartofler og rød peber

Gullaschsuppe på kødboller med kartofler og rød peber

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekødMK Gullasch-krydderi
1 min.
Steg kødet

Kom kødet i en skål, og krydr godt med salt, peber og krydderiblandingen.

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Form 4-5 kødboller pr. pers., og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers., til det får godt med farve på to sider. Det behøver ikke blive gennemstegt, bare få godt med farve. Skru helt ned for varmen, og overfør bollerne til en tallerken.

rød peberfrugtløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Hak peberfrugten og løget i strimler, og overfør det til gryden med 1/2 spsk. olie pr. pers. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., til grøntsagerne er blevet møre.

bagekartofleroksebouillontomatpuré
20 min.
Skær kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.

Kom tomatpuré, kartofler og bouillon i gryden, rør det godt rundt, og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet.

Få det op at simre i ca. 10 min., til kartoflerne er blevet møre.

40 min.
Tilsæt kødet

Kom kødbollerne i suppen, og lad dem simre et par min., til de er gennemstegte.

45 min.
Anretning

Smag suppen til med salt og peber, og fordel den i skåle.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
26,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
51,8 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
31,8 g