0

Kødboller i fad med trofiepasta og friske tomater

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Rør kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og krydr godt med salt og peber. Rør det godt rundt og gem til senere.

Sæt en gryde med saltet vand over at simre.

løgFennikelcherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak løget og fenniklen i grove stykker og overfør til et stort ildfast fad. Tilsæt tomaterne og 1 tsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber og vend det godt sammen.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min. indtil de får lidt farve. Rør rundt undervejs.

15 min.
Tilbered kødbollerne

Form 3-4 kødboller pr. person og lad dem simre i ca. 6-7 min., indtil de er gennemstegte.

trofie
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

krystal karl
25 min.
Anretning

Kom kødbollerne, spinaten og pastaen i fadet med bagte grøntsager og vend det godt rund. Top med revet ost og smag til med salt og peber. Servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.