0
Kødboller i flødesovs med Rigatoni og frisk timian

Kødboller i flødesovs med Rigatoni og frisk timian

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgtimiangulerod
1 min.
Forbered grøntsagerne

Hak gulerod og løg groft.

Pil bladene fra stilken på timian.

hakket svinekød 4-7%italiensk kødbollekrydderi
10 min.
Forbered kødfarsen

Rør kødet sejt med 1/4 tsk. salt pr. person og krydderiblandingen. Bland timian og lidt hakket løg i.

15 min.
Steg kødbollerne

Varm en pande op ved høj varme.

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. pr. person, indtil de får godt med farve. 

rigatoni, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

fløde 9%hvedemel
20 min.
Lav flødesovsen

Tag kødbollerne op af panden, og steg de hakkede gulerødder og de sidste løg ved lav varme i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.

Hæld 1/2 spsk. hvedemel i grøntsagerne pr. person, og rør godt rundt.

Hæld fløde, spinat og kødboller i, og lad retten simre, indtil sovsen bliver tyk.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret kødboller og sovs henover.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
587 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,1 g
Kulhydrat:
42 g
heraf sukkerarter:
15,6 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
39,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?