Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først
1. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter.
2. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt.
3. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker).
4. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene.
5. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.
6. Skyl koriander og pluk alle bladene af og kom dem i koldt vand
7. Hak korianderstilkene fint.
8. Rør kødet sammen med 1/3 af karrypastaen, de hakkede korianderstilke samt lidt salt. Form kødet til boller på størrelse med bordtennisbolde, og vend dem i lidt hvedemel.
9. Steg kødbollerne ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie, til de er brune og sprøde. Hæld stegefedtet fra. Skru ned på medium varme, tilsæt resten af karrypastaen, og rist det igennem i 30 sekunder. Tilsæt de hakkede tomater, og lidt vand og læg låg på.
10. Lad retten simre i ca. 10 min.
11. Tilsæt græsk yoghurt (gem halvdelen til servering), rør sammen, og lad det simre i yderligere 5 min. under låg.
12. Smag til med lidt salt og sukker og lime
13. Skræl og del melonen - fjern og kasser kernerne.
14. Skær melonkødet i tern på ½ x ½ cm. Læg dem i en skål, og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 10 min.
15. Hæld den salte væde fra melonkødet, og hæld lidt limesaft samt fintreven skal ved.
16. Vend sammen med finthakket rødløg, lidt sukker, hakket koriander samt skiver af rød chilipeber (mængden af chilipeber afhænger af den ønskede styrke).
Anretning: Som vist på billedet. Tilsæt de sidste rester af den græske yoghurt lige før servering.
Kundekommentarer ()