0
Kødboller i gulerod/tomatsuppe med croutoner

Kødboller i gulerod/tomatsuppe med croutoner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød 3-6%rasphvedemel
1 min.
Kødbollerne

Rør kødet sejt med 1/2 tsk. salt pr. person, og vend rasp og 1 tsk. hvedemel pr. person i. Tilsæt evt. nogle tørrede krydderier som fx. spidskommen, timian, paprika og oregano.

10 min. før servering formes 3-4 flade kødboller pr. person. Steg dem i en pande over middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. Krydr med peber.

gulerodløgtomatpassata
10 min.
Suppen

Pil løget, skræl guleroden, og hak begge dele fint. 

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Sautér løg og gulerod i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil det bliver gyldent.

Hæld tomatpassata i gryden sammen med 1 dl. vand pr. person, og lad suppen simre i ca. 10 min. Smages til med salt og peber. 

store grove pita / somun
20 min.
Croutonerne

Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i dybe tallerkener, og anret kødboller og croutoner henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
555 kcal
Fedt:
16,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,6 g
Kulhydrat:
6,9 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
38 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?