Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læg fennikelfrøene på en tør pande, og rist ved middelvarme.
Kom kødet i en skål, og rør det sejt med 1/4 tsk. salt pr. person.
Tilsæt fintrevet hvidløg og de ristede fennikelfrø. Gem til senere.
Hak guleroden, fenniklen og løget fint.
Varm en gryde op ved høj varme.
Form 3-4 kødboller pr. person, og steg i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve på 3 sider. Tag kødbollerne op igen, før de er helt gennemstegt.
Kom grøntsagerne i gryden, og steg ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er blevet møre.
Hæld de flåede tomater i grøntsagerne sammen med kødbollerne. Lad det simre, indtil bollerne er lune.
Smag suppen til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Fordel suppen i skåle, top med revet ost, og servér brødet til.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften