Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme.
Rør kødet med salt, form 3-4 kødboller pr. pers., og steg dem i lidt olie, til de får godt med farve på to sider.
Tag kødbollerne op, og gem dem til senere.
Skær svampene i skiver, kom dem i gryden, og giv ligeledes dem godt med farve.
Hak gulerødder og løg fint, og tilsæt dem til gryden med svampe. Skru ned for varmen, og steg det under omrøring i ca. 5 min.
Kom 1 tsk. hvedemel pr. pers. i gryden med grøntsager, og rør det godt rundt. Tilsæt så fløden, og få det op at simre.
Kog pasta som angivet på pakken.
Hak persillen fint, og tilsæt lidt revet citronskal.
Kom kødbollerne i svampesaucen, og smag retten til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret kødboller i svampesauce henover. Top med hakket persille og citronsaft.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften