Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Krydr kødet med salt. Form 3-4 kødboller pr. person og steg dem i lidt olie, indtil de får godt med farve på to sider. Tag kødboller op og gem til senere. Kom svampene i gryden og giv dem ligeledes godt med farve.
Hak guleroden og løget fint og tilsæt til svampene. Skru ned for varmen og steg det under omrøring i ca. 5 min.
Kom 1 tsk. hvedemel pr. person i gryden med grøntsager og rør det godt ud i.
Hæld fløden i og få det op at simre.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hak persillen fint og tilsæt revet citronskal.
Kom kødbollerne i svampesovsen og smag retten til med salt og peber.
Fordel pasten i dybe tallerkener og anret kødet og svampesaucen henover. Top med persillen og frisk citronsaft.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften