0
Kødboller i svampesovs med estragon og soya

Kødboller i svampesovs med estragon og soya

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hakket oksekød 3-6%sød paprika
1 min.
Rør farsen

Kom kødet i en skål sammen med paprikaen, og 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen med en grydeske.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve.

champignonsløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Skær løgene og svampene i kvarte.

Overfør kødbollerne til en tallerken og steg grøntsagerne ved middel varme i yderligere 1/2 spsk. olie. pr. person i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

fløde 9%estragon
20 min.
Rør sovsen

Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden og rør yderligere et par minutter rundt i gryden, så melen bliver ristet lidt af.

Hæld fløden og soyaen i gryden og lad det simre, indtil det begynder at tykne. Smag sovsen til med salt og peber og kom kødbollerne tilbage i gryden.

Lige før servering tilsættes finthakket estragon.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med svampesaucen og kartoflerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
574 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
11,6 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
35,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?