0
Kødboller i tomat med dampet broccoli og hjertesalat

Kødboller i tomat med dampet broccoli og hjertesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomatpassatahakket grisekøditaliensk kødbollekrydderimandler
1 min.
Lav kødboller

Sæt en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.

Kom kødet op i en skål sammen med krydderblanding og et skud salt. Rør det hele godt sammen, og form små kødboller.

Sæt en stor pande over ved høj varme. Rist først mandlerne uden fedtstof. Tag dem af, tilsæt lidt olivenolie, og brun kødbollerne. Skru ned for panden, og tilsæt tomatpassata. Kom låg på panden, og lad det hele småboble i ca. 10 min.

broccolihjertesalatcitron
10 min.
Forbered salaten

Skær broccoli ud i buketter, og skær hjertesalaten ud i både.

Hak mandlerne fint med en kniv.

Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig dressing pr. kuvert. Smag til med lidt salt og godt med friskkværnet, sort peber.

penne, glutenfri
15 min.
Saml salaten

Når vandet til pasta bulderkoger, dypper du broccolibuketterne ned i vandet i max 30 sekunder. Tag dem derefter op igen, hæld dem over i en skål, og lad dem dampe lidt af.

Bring vandet i kog igen, og kog så pastaen, til den er al dente efter anvisning på pakken.

Kom broccoli, salat og mandler op i en skål, og vend med citronmarinaden.

30 min.
Anretning

Tag kødbollerne op af panden, og vend pastaen ned i tomatsaucen. Tilsæt gerne lidt pastavand for at justere konsistensen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Anret pasta og kødboller i en dyb tallerken med salaten ved siden af i en seperat skål.

Velbekomme!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?