0
Kødboller i tomat med friskost og selleri

Kødboller i tomat med friskost og selleri

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleri
1 min.
Bag selleri

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl selleri og skær det ud i grove stænger. Vend dem med en smule olivenolie og salt. Bag på en bageplade i ca. 25 min til de er møre.

sorghum
5 min.
Kog sorghum

Kom sorghum op i en kasserolle med vand så det dækker og lidt salt. Kog ca. 15 min.

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderi
10 min.
Lav kødboller

Rør kød og krydderblanding sammen i en skål, sammen med lidt salt og friskkværnet sort peber. Form små kødboller og steg dem ca. 3-4 min. på alle sider i en smule olie på en pande.

flåede og hakkede tomaterhvidløg
15 min.
Lav saucen

Snit hvidløget fint og tilsæt til panden med kødboller, når de har stegt 3-4 min. Lad hvidløget stege med et minuts tid og kom så hakkede tomater over. Læg låg på panden og lad det hele små simre 5-7 min. Smag sovsen til med salt og peber.

pærerbasilikum
20 min.
Skær grønt

Skær pæren i tern og pluk basilikum i blade.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Anret sorghum i en dyb tallerken med sauce og kødboller over. Kom selleri, pære og basilikum ovenpå og slut af med at smuldre osten over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?