Jeg tilsætter lidt mel til farsen. Som tommelfingerregel 1 tsk. pr. person. Der skal ikke så meget til.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rør kødet sejt med salt og peber, og tilsæt revet løg, æg og en smule mel, så den nemt kan samles.
Form kødboller med en våd ske og hånden. Steg dem i olie på en varm pande i ca. 15 min. i alt, eller til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune indtil servering.
Fyld 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet.
Flæk agurken, bank den med bagsiden af en kniv eller en kagerulle, så den flækker, og kan optage lage. Drys med salt, og klem den let med hænderne. Vend agurken i lagen, og smag til med fint hakket chili.
Snit spidskål og forårsløg fint, og skær limen i skiver. Hak koriander groft.
Kom hoisinsauce i en skål, og vend de varme kødboller heri.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kål, agurkesalat, kødboller, forårsløg og koriander, og servér straks med limebåde til.
Kundekommentarer ()