0
Kødboller med hoisinglace, spicy agurkesalat og kål

Kødboller med hoisinglace, spicy agurkesalat og kål

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg tilsætter lidt mel til farsen. Som tommelfingerregel 1 tsk. pr. person.  Der skal ikke så meget til. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisHakket grisekødløg
1 min.
Ris og kødboller

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Rør kødet sejt med salt og peber, og tilsæt revet løg, æg og en smule mel, så den nemt kan samles. 

Form kødboller med en våd ske og hånden. Steg dem i olie på en varm pande i ca. 15 min. i alt, eller til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune indtil servering. 

agurkrød chili
12 min.
Agurkesalat

Fyld 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet.

Flæk agurken, bank den med bagsiden af en kniv eller en kagerulle, så den flækker, og kan optage lage. Drys med salt, og klem den let med hænderne. Vend agurken i lagen, og smag til med fint hakket chili.

spidskålforårsløglimekorianderhoisinsauce
19 min.
Grønt og glace

Snit spidskål og forårsløg fint, og skær limen i skiver. Hak koriander groft. 

Kom hoisinsauce i en skål, og vend de varme kødboller heri.

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kål, agurkesalat, kødboller, forårsløg og koriander, og servér straks med limebåde til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?