0
Kødboller med hoisinglace, spicy agurkesalat og kål

Kødboller med hoisinglace, spicy agurkesalat og kål

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skyl risen grundigt og sæt den evt. i blød natten over på køl, eller indtil brug. 

Jeg tilsætter lidt mel til farsen. Der skal ikke så meget til. Som tommelfingerregel 1 tsk. pr. person. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminrisHakket grisekødløg
1 min.
Ris og kødboller

Kog ris efter anvisningen. Husk at ris bør skylles grundigt. 

Rør en fars af kød, salt og peber og rør farsen sej. Tilsæt revet løg, æg og en smule mel, så den nem kan samles. 

Form kødboller med en våd ske og hånden. Steg dem i olie på en varm pande. Ca. 15 minutter i alt, eller til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune indtil servering. 

agurkrød chili
12 min.
Agurkesalat

Fyld 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.

Flæk agurken, bank den med bagsiden af en kniv, eller en kagerulle, sådan en flækker og kan optage lage. Drys den med salt og klem den let med hænderne. Vend den i lagen. Smag til med fint hakket chili.

spidskålforårsløglimekorianderhoisinsauce
19 min.
Grønt og glace

Snit spidskål fint. Snit forårsløg fint og skær limen i skiver. hak koriander groft. 

Kom hoisin i en skål. Vend de varme kødboller i hoisin.

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner. Top med kål, agurkesalat, kødboller, forårsløg, koriander og servér straks med limebåde til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?