Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak løget og persillen fint.
Kom kødet i en skål sammen med hakket løg, krydderiblandingen, æg, raspen, persillen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.
Gem farsen til senere.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.
Skær auberginen i mundrette stykker og overfør til en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt auberginen over middelhøj varme og steg med låg på i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Hæld tomatsugoen i og lad det simre yderligere 5 min. Smages til med salt og peber.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.
Servér kødbollerne med tomatsovsen og spelten.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften