0
Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket svinekød 4-7%raspægløgpersilleitaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Rør farsen

Hak løget og persillen fint. 

Kom kødet i en skål sammen med hakket løg, krydderiblandingen, æg, raspen, persillen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.

Gem farsen til senere.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

aubergineSkagenfood tomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Skær auberginen i mundrette stykker og overfør til en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt auberginen over middelhøj varme og steg med låg på i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.

Hæld tomatsugoen i og lad det simre yderligere 5 min. Smages til med salt og peber.

20 min.
Steg kødbollerne

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med tomatsovsen og spelten.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
42,1 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
39,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?