0
Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Hakket grisekødraspægløgpersilleitaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Rør farsen

Hak løget og persillen fint. 

Kom kødet i en skål sammen med hakket løg, krydderiblandingen, æg, raspen, persillen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.

Gem farsen til senere.

perlespelt
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

aubergineSkagenfood tomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Skær auberginen i mundrette stykker og overfør til en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt auberginen over middelhøj varme og steg med låg på i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.

Hæld tomatsugoen i og lad det simre yderligere 5 min. Smages til med salt og peber.

20 min.
Steg kødbollerne

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med tomatsovsen og spelten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
42,1 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
39,3 g