0
Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Kødboller med persille i auberginetomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Hakket grisekødraspægløgpersilleitaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Rør farsen

Hak løget og persillen fint. 

Kom kødet i en skål sammen med hakket løg, krydderiblandingen, æg, raspen, persillen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.

Gem farsen til senere.

perlespelt
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt, og lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

aubergineSkagenfood tomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Skær auberginen i mundrette stykker, og overfør den til en pande med 1/2 spsk. olie pr. pers. Sæt auberginen over middelhøj varme og steg med låg på i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve, og er blevet møre. Rør rundt undervejs.

Hæld tomatsugoen i, og lad det simre yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.

20 min.
Steg kødbollerne

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med tomatsovsen og spelten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
42,1 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
39,3 g