Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget og persillen fint.
Kom kødet i en skål sammen med hakket løg, krydderiblandingen, æg, raspen, persillen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.
Gem farsen til senere.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.
Skær auberginen i mundrette stykker og overfør til en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt auberginen over middelhøj varme og steg med låg på i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Hæld tomatsugoen i og lad det simre yderligere 5 min. Smages til med salt og peber.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.
Servér kødbollerne med tomatsovsen og spelten.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kundekommentarer ()