Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, halvdelen af hvidløget (revet) og 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen med en grydeske.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Hak guleroden og fenniklen (gem topskudene til anretning) i små tern og kog dem i ca. 20 sek. og lad dem dampe af i en sigte.
Riv agurken på den grove side af et rivejern og overfør til en skål sammen med yoghurten og riv resten af hvidløget i. Vend godt sammen og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.
Kom quinoaen i en skål og tilsæt de kogte grøntsager og fennikeltopskud.
Smages til med salt, peber og olivenolie.
Servér kødboller med raitaen og quinoasalaten.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()