0
Kødboller med quinoa, finthakkede urter og raita

Kødboller med quinoa, finthakkede urter og raita

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

Hakket grisekødmezze krydderi
3 min.
Rør farsen

Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, halvdelen af hvidløget (revet) og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.

gulerodFennikel
5 min.
Hak grøntsagerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Hak gulerod og fennikel (gem topskuddene til anretning) i små tern, kog dem i ca. 20 sek., og lad dem dampe af i en sigte.

agurkgræsk yoghurt, 10%hvidløg
15 min.
Rør raitaen

Riv agurken på den grove side af et rivejern, og overfør den til en skål sammen med yoghurt. Riv resten af hvidløget i, vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.

20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Form 4-5 kødboller pr. pers., og steg dem i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.

25 min.
Rør salaten

Kom den kogte quinoa i en skål, og tilsæt de kogte grøntsager og fennikeltopskud.

Smag til med salt, peber og olivenolie.

30 min.
Anretning

Servér kødboller med raita og quinoasalat.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
602 kcal
Fedt:
33,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,1 g
Kulhydrat:
35,5 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?