Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær top og bund af fennikel, og del den i 4-6 både. Steg fennikel på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg ved medium varme, til de er gyldne på begge skæreflader. Krydr med salt, peber, det sidste af det hakkede hvidløg og det sidste af krydderiblandingen. Kom kødbollerne tilbage på panden sammen med tomatsaucen. Lad det hele simre under låg i 10-12 min., til fennikel er mør. Tilsæt evt. lidt vand, hvis panden er ved at koge tør. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af. Vend den kogte pasta sammen med kød, fennikel og sauce. Smag til igen, denne gang også med lidt friskpresset citronsaft- og skal.
Som vist på billedet. Drys det sidste timian og revet parmesan over sammen med lidt citronskal.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()