0
Kødboller med stegt fennikel og fettuccine i tomatsauce

Kødboller med stegt fennikel og fettuccine i tomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderiparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
1 min.
Kødboller:
Pil og hak alle hvidløgsfeddene. Skyl og pluk halvdelen af timian, og hak den fint. (Gem resten til pynt). Rør det hakkede kød sejt med salt og 2/3 af kødbolle-krydderiblandingen. Rør farsen med hvidløg (brug ca. det halve her) og revet parmesan (brug det halve her). Steg evt. en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til små bordtennisbold-store kugler. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde og næsten gennemstegte. Sæt til side.
FennikelSkagenfood tomatsugohvidløg
15 min.
Fennikel i tomatsauce:

Skær top og bund af fennikel, og del den i 4-6 både. Steg fennikel på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg ved medium varme, til de er gyldne på begge skæreflader. Krydr med salt, peber, det sidste af det hakkede hvidløg og det sidste af krydderiblandingen. Kom kødbollerne tilbage på panden sammen med tomatsaucen. Lad det hele simre under låg i 10-12 min., til fennikel er mør. Tilsæt evt. lidt vand, hvis panden er ved at koge tør. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.

fettuccinecitron
25 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af. Vend den kogte pasta sammen med kød, fennikel og sauce. Smag til igen, denne gang også med lidt friskpresset citronsaft- og skal.

parmigiano reggiano (Parmesan)timiancitron
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys det sidste timian og revet parmesan over sammen med lidt citronskal.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?